Hír

Bögi Ferenc profi szerződést kapott nevelőegyesületétől

Akadémiánk növendéke és az őszi szezonban még U19-es csapatunkat erősítő, Bögi Ferenc a téli átigazolási időszakban professzinális szerződést kötött a DAC 1904 klubbal.

„Ez egy nagyon fontos lépés számomra, hiszen gyermekkoromtól a DAC futballistája vagyok. Nagyon boldog vagyok, ugyanakkor ez egy további motivációt jelent, hogy megküzdjek a helyemért a csapatban” – nyilatkozta a tizennyolc esztendős futballista, aki örül annak, hogy a Somorjával készülhet. „Bízom benne, hogy megkapom a lehetőséget a második ligában való szereplésre, ami tizennyolc évesen nagyon jó lenne a további fejlődésem szempontjából. A felnőttekkel végzett edzésmunka szintén komoly iskola. Egyértelmű célom az elkövetkező évekre, hogy bekerüljek a felnőtt A csapat keretébe és szeretném a legfelső szinten képviselni a nevelőegyesületemet.”

A profi szerződéshez vezető útról a játékos édesapja, egyben korábbi edzője így nyilatkozott:
,,Ez a szerződés egyrészt egy nagyon elszánt, kemény, de örömteli munkának a kicsúcsosodása, másrészt pedig - remélhetőleg - egy még elszántabb és még keményebb munkának a kezdete. Egy mérföldkő, amely példa lehet minden magyar ajkú felvidéki focistapalánta számára, hogy igenis oda lehet kerülni egy apró csallóközi településről is! Mivel az elmúlt 12 év mindegyikében alkotott valami maradandót a DAC színeiben, ezért Fecó a hazai nevelés mintapéldája. Apaként minden szülőnek azt kívánom, hogy éljen át hasonló érzéseket a gyermekükkel/gyermekeikkel kapcsolatban - az élet bármely területén. Higgyenek és bízzanak bennük, de sose tápláljanak hiú ábrándokat! Apaként - a családdal együtt - a legnagyobb szurkolója vagyok, és igyekeztem bebiztosítani, hogy ő minden körülmények között csak és kizárólag a játékkal foglalkozhasson.

Edzőként teljesen más szemmel látom az ő fejlődését a megszületésétől napjainkig. Én voltam az első, akit lenyűgözött a mozgékonysága, labdaérzéke, később a játékintelligenciája és a befogadó képessége a foci alapjaival kapcsolatban. Ötéves volt, amikor községünk diákcsapatát beírattam a járási bajnokságba, addigra ő már vérbeli focistának számított. Fokozatosan hasznos tagja és kedvence lett a tőle idősebbek alkotta kollektívának. Az FC Bögellő színeiben 6-7 évig dolgozhattam vele edzőként (az első években a bajnokikon is, később csak a barátságos és a tornameccseken szerepelhetett). Közben 10 éves korában 1 évre elvállaltam az ő korosztályának az irányítását a DAC-nál is, majd az azt követő 3 évben a járási válogatottnál voltam a vezetőedzője. Bár a DAC-nál az utóbbi 6 évben az U8-as korosztályért felelek, Fecó meccseit és edzéseinek többségét igyekszem megnézni.
Kulcsfontosságúnak tartom, hogy sikerült magas fokon tartani a motivációját és az elszántsága sem csökkent. Persze, elsősorban a mutatott teljesítmény az, ami számított, hogy szerződhetett szeretett klubunkkal. Most minden edző büszke lehet rá, aki bármilyen rövid ideig is, de edzette őt.

Még egy dolgot megemlítenék: Fecó eddigi életét meghatározta egy másik sportág is, az asztalitenisz. Meggyőződésem, hogy ez a sportág is fejlesztette nála pl. a reflexeket, a reakcióidőt, a koncentrációt és a koordinációt."

A tavalyi szezonban a tizenkilenc éven alatti együttesünknél az a Michal Kuruc edzette Bögit, aki ezekben a napokban ideiglenesen a somorjai gárda szakmai munkáját is vezeti, így ismét találkozhatott az edző és tanítványa. „Fecó az Akadémiánk legtehetségesebb növendékei közé tartozik, a pályán folyamatosan jó teljesítményt nyújt. Érdekesség, hogy több poszton is bevethető. Többségében támadó középpályásként kap szerepet, de balhátvédként és szélsőként is hasznos tagja volt a csapatnak. Képes nagyobb távolságokból gyönyörű gólokat szerezni, amit az is alátámaszt, hogy minden évben jelen van a legszebb DAC-gólért folyó szavazáson. Az utóbbi időben már a felnőttfutball világában mozog – akár a DAC felnőttjeiről, vagy a somorjai farmcsapatról legyen is szó. Az elmúlt két évben bemutatkozhatott az U18-as és az U19-es szlovák válogatottban is. Bízunk a képességeiben és reméljük, hogy a professzionális labdarúgásban is sikeres lesz” – mondta Bögiről a MOL Akadémia szakmai igazgatója.

Kapcsolódó hírek